Just Spee
Just Spee - © Pro Shots

KNVB draagt Spee voor als lid UEFA-bestuur

30 oktober 2020
De KNVB heeft bondsvoorzitter Just Spee voorgedragen als kandidaat-lid voor het bestuur van de UEFA. De Nederlandse bond hoopt dat Spee op 2 maart bij het UEFA-congres in Zwitserland wordt gekozen. Spee zou dan de plek kunnen overnemen van Michael van Praag, wiens derde en laatste termijn dan afloopt.

De 55-jarige Spee volgde Van Praag vorig jaar al op als voorzitter van de KNVB. Van Praag (73) maakt sinds 2009 deel uit van het bestuur van de UEFA. De oud-voorzitter van Ajax werd twee keer herkozen, voor het laatst in 2017. Van Praag behoorde een tijdje tot de vicepresidenten van het Europese voetbalbestuur, nu is hij regulier lid.

De Amsterdammer deed in 2015 een poging om voorzitter te worden van de mondiale federatie FIFA, maar hij trok zich tijdens het proces terug. Een jaar later moest Van Praag het in de strijd om het voorzitterschap van de UEFA afleggen tegen de Sloveen Aleksandar Ceferin. (ANP)

NU LIVE: Willem II - Vitesse

31 oktober 2020
NU LIVE: Willem II - Vitesse
Vandaag weer een hele drukke voetbaldag op FOX Sports. Na de hervattingen in de Keuken Kampioen Divisie en de Bundesliga gisteravond, begint...