Ajax haalt recordinternational Spitse naar Vrouwen Eredivisie

20 november 2020
Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sherida Spitse en het Noorse Vålerenga over de overgang van de middenvelder naar de Ajax Vrouwen.

De vice-aanvoerder van de Oranjevrouwen tekent een contract dat ingaat op 1 januari 2021 en een looptijd heeft van anderhalf jaar, tot en met 30 juni 2022. Het seizoen in Noorwegen is al afgelopen en dus was er ruimte voor een overstap.

"De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland”, vertelt de 30-jarige Spitse. "Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi."

Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen: "Ik ken bijna geen speelster die zo’n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt."

Spitse begon haar carrière bij sc Heerenveen, waarna zij tussen 2012 en 2020 afwisselend bij FC Twente en bij Noorse clubs speelde. Daarnaast is Spitse, met 180 caps, recordinternational bij Oranje, waarmee zij in 2017 Europees kampioen werd en in 2019 tweede op het WK. (FOX Sports)