Samenvatting PEC Zwolle - FC Utrecht

Utrecht en PEC Zwolle stellen teleur, drama voor Janssen

21 november 2020
Het ambitieuze FC Utrecht heeft in de eredivisie ook niet kunnen winnen bij PEC Zwolle. De ploeg van interim-trainer René Hake moest in Zwolle genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. Met 10 punten uit acht wedstrijden staat Utrecht op de negende plaats.

PEC Zwolle kwam na een half uur spelen fortuinlijk op voorsprong. Een slecht schot van Mustafa Saymak vloog via de rug van Utrecht-verdediger Django Warmerdam over keeper Maarten Paes. Eerder in de wedstrijd had Saymak al de lat geraakt met een schot dat door Willem Janssen van richting was veranderd.

Janssen stond voor het eerst in de basis bij FC Utrecht na de zware knieblessure die hij begin dit jaar had opgelopen. De verdediger moest echter al na 25 minuten weer van het veld met een hamstringblessure.

Utrecht kwam na bijna een uur spelen op gelijke hoogte via Mimoun Mahi, die scoorde na een fraaie pass van Gyrano Kerk.

VAR ​belangrijk
In de slotfase was het de VAR die een hoofdrol opeiste. Op basis van de tv-beelden werd een doelpunt van Zwolle-invaller Jesper Drost afgekeurd vanwege buitenspel. Scheidsrechter Danny Makkelie trok daarna rood voor Thomas Lam, maar hij moest na het terugkijken van de beelden constateren dat een gele kaart voldoende was voor de aanvoerder van Zwolle.

Utrecht aanvallend slordig
​FC Utrecht schoot zowel in de eerste als de tweede helft slecht één keer op doel, het laagste aantal in een Eredivisieduel sinds 13 mei 2010, toen met Roda JC. Ter vergelijking, PEC wist in totaal tien schoten af te vuren waarvan vier op doel. (FOX Sports)