N.E.C. wint, maar moet titelfeest uitstellen
N.E.C. wint, maar moet titelfeest uitstellen - © FOXSports.NL

N.E.C. wint, maar moet titelfeest uitstellen

20 maart 2015
N.E.C. moet het kampioensfeest in de Jupiler League nog even uitstellen. De ploeg van trainer Ruud Brood won vrijdag in Maastricht weliswaar zelf met 4-1 van MVV, maar de enige overgebleven 'concurrent' FC Eindhoven maakte tegen Sparta Rotterdam geen fout (1-0).
N.E.C. krijgt over twee weken, na de interlandperiode, de kans om het voor eigen publiek af te maken. Sparta komt dan op bezoek in het Goffertstadion. De onbedreigde koploper van de Jupiler League had vrijdag de vroegste kampioen ooit in Nederland kunnen worden als het zelf zou winnen van MVV en FC Eindhoven punten zou verspelen. Dat eerste lukte, maar de Brabanders weigerden mee te werken aan het Nijmeegse feestje. Met nog zeven wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide ploegen 21 punten, wat betekent dat Eindhoven in theorie nog naast N.E.C. kan komen. Het elftal van Brood, dat in De Geusselt werd gesteund door een grote supportersschare, begon moeizaam aan de mogelijke kampioenswedstrijd en kwam na twaalf minuten zelfs op achterstand via Jordy Croux. Aanvoerder Rens van Eijden trok de stand echter gelijk. De verdediger bracht N.E.C. na bijna een uur ook op voorsprong, waarna topschutter Sjoerd Ars met twee doelpunten (waarvan één strafschop) de score opvoerde naar 1-4. Ars bracht zijn totaal in de Jupiler League daarmee op 24 treffers. Na het laatste fluitsignaal was het wachten op nieuws uit Eindhoven, waar de thuisclub voorstond dankzij Tom Boere, maar ook ver werd teruggedrongen door Sparta. De Rotterdammers kregen enkele grote kansen, maar de gelijkmaker viel niet. Denis Mahudov scoorde wel, maar zijn treffer werd afgekeurd. (ANP)

NAC scoort er op los in Utrecht: 3-4

20 maart 2015
NAC scoort er op los in Utrecht: 3-4
NAC Breda mag blijven hopen dat het zich dit seizoen rechtstreeks handhaaft in de Eredivisie. De formatie van trainer Robert Maaskant won vrijdag...