NAC scoort er op los in Utrecht: 3-4
NAC scoort er op los in Utrecht: 3-4 - © FOXSports.NL

NAC scoort er op los in Utrecht: 3-4

20 maart 2015
NAC Breda mag blijven hopen dat het zich dit seizoen rechtstreeks handhaaft in de Eredivisie. De formatie van trainer Robert Maaskant won vrijdag in een spectaculair duel met 3-4 van FC Utrecht en boekte zo de tweede zege op rij. Met die overwinning verhoogt NAC de druk op Heracles Almelo, dat op de veilige vijftiende plaats staat. Beide ploegen hebben nu 25 punten, al komt Heracles dit weekend nog in actie.
Utrecht had bijna twee keer zoveel balbezit als NAC, maar de gasten uit Breda sprongen daar een stuk zorgvuldiger mee om. Nadat Kristoffer Peterson namens Utrecht voor open doel had gemist, zette Erik Falkenburg NAC op voorsprong. De spits stuitte in eerste instantie nog op doelman Robbin Ruiter, maar vond in de herkansing wel het net: 0-1. Heel lang kon NAC niet genieten van die voorsprong, want Edouard Duplan zette Utrecht vrijwel direct op 1-1. De Fransman kreeg de bal na slordig uitverdedigen van NAC zo voor de voeten en verschalkte doelman Jelle ten Rouwelaar met een schot in de korte hoek. Snelle counter Ook na rust betekende de eerste grote kans van NAC een doelpunt. Opnieuw was Falkenburg de maker. De oud-speler van AZ kreeg een perfecte voorzet van Jeffrey Sarpong en hoefde alleen maar zijn hoofd tegen de bal te zetten: 1-2. Nadat Mark Diemers Utrecht bijna op gelijke hoogte had gebracht - de middenvelder schoot op de paal - verzuimde Falkenburg de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Hij had na een snelle counter de hoek voor het uitkiezen, maar schoot de bal recht tegen Ruiter aan. Utrecht gaf echter niet op en kwam via Gevero Markiet, die eerder al een kopbal van de lijn zag worden gehaald, op 2-2. De centrumverdediger kopte een vrije trap in alle vrijheid binnen. Een kwartier voor tijd zorgde Kenny van der Weg echter voor de 2-3, waarna invaller Mats Seuntjens er zelfs nog 2-4 van maakte. Utrecht vocht zich via Rubio Rubin nog terug (3-4) en was zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel echter niet meer. (ANP)

Hertha BSC vergroot zorgen HSV

20 maart 2015
Hertha BSC vergroot zorgen HSV
De terugkeer in de basis van Rafael van der Vaart heeft Hamburger SV niet kunnen inspireren. De nummer vijftien van de Bundesliga verloor vrijdag...