Afzwaaiende De Zeeuw: Ik vind Ajax minder creatief
Afzwaaiende De Zeeuw: Ik vind Ajax minder creatief - © FOXSports.NL

Afzwaaiende De Zeeuw: Ik vind Ajax minder creatief

17 april 2015
Demy de Zeeuw vindt het niet raar dat Ajax vier jaar na zijn laatste duel voor de Amsterdammers alsnog afscheid van hem neemt. Sterker nog, hij hoopt met zijn huidige club NAC te verrassen in de Arena aanstaande zondag.
Ajax koos uitgerekend de onderlinge ontmoeting uit om de 31-jarige middenvelder alsnog uit te zwaaien. Het zorgde voor gefronste wenkbrauwen, maar niet bij de hoofdrolspeler in kwestie. ''Ajax en ik waren al langer met elkaar in gesprek over een afscheid'', aldus De Zeeuw tegenover FOX Sports. ''Het kwam er alleen telkens niet van. Het bleek lastig toen ik nog in Rusland en voor Anderlecht speelde. Ik vind het juist mooi dat het nu alsnog gebeurt. Het is inderdaad lang geleden, maar beter laat dan nooit toch?'' De Zeeuw laat zich in ieder geval niet afleiden door de kleine ceremonie. ''Niemand hoeft me daar op te wijzen of me extra te motiveren. Deze wedstrijd is hartstikke belangrijk voor NAC. Wij hebben de punten harder nodig dan Ajax.'' De Amsterdammers willen anders wel de tweede plaats zo snel mogelijk veiligstellen. ''Jawel, maar het verschil met Feyenoord is opgelopen tot acht punten. Die marge is ruim. Wij kunnen daarentegen elk punt goed gebruiken in de degradatiestrijd. We hebben tegen Dordrecht (2-2, red.) te veel laten liggen, dus ergens moeten we bonuspunten gaan halen. Ik hoop dat dat lukt in Amsterdam.'' De 27-voudig international denkt dat NAC een kans heeft in de Arena. ''Ik vind Ajax minder creatief dan toen ik er nog speelde, met spelers als Luis Suárez voor me. Ze hebben moeite met compact spelende tegenstanders. Wij kunnen toeslaan uit de counter, dat hebben we eerder dit seizoen bewezen. Dus ik hoop op een mooi resultaat.'' (FOX Sports) Ajax-NAC Breda is zondag vanaf 14.30 uur live en exclusief te zien op FOX Sports 1 en via FOX Sports GO. Nog geen abonnee? Kijk hier of koop een losse wedstrijd.

Pieters in ziekenboeg Stoke City

17 april 2015
Pieters in ziekenboeg Stoke City
Stoke City moet het zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Southampton mogelijk stellen zonder Erik Pieters. De verdediger kreeg vrijdag tijdens...