Mathijsen denkt nog niet aan stoppen
Mathijsen denkt nog niet aan stoppen - © FOXSports.NL

Mathijsen denkt nog niet aan stoppen

26 maart 2015
Joris Mathijsen wil nog zeker een jaar op professioneel niveau blijven voetballen. In het shirt van Feyenoord of in het buitenland. "Als een sjeik uit Qatar belt, zeg ik zeker geen nee", aldus de 34-jarige verdediger in gesprek met Omroep Brabant. De oud-international zou volgend jaar beginnen aan zijn achttiende seizoen als prof.
Het contract van Mathijsen bij Feyenoord loopt deze zomer af. De centrale verdediger uit Goirle gaat in ieder geval niet terug naar Willem II, waar hij zijn carrière begon. "Ik keer niet meer terug naar Tilburg als voetballer. Ik ga misschien nog wel lekker als fan op de tribune zitten bij Willem II. Maar meer ook niet", aldus Mathijsen. "Of ik blijf bij Feyenoord, of ik ga naar het buitenland. En dat buitenland kan van alles zijn, dus misschien zelfs wel Qatar. Het is wel zeker dat ik nog een jaar doorga." Dit seizoen speelde Mathijsen tot nu toe zes competitieduels voor Feyenoord. In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-1) 18 oktober vorig jaar had hij voor het laatst een basisplaats in de ploeg van trainer Fred Rutten. In totaal heeft hij tot dusver 233 Eredivisie-wedstrijden gespeeld, waarin hij negen keer scoorde. In de Spaanse competitie, bij Málaga, kwam hij tot 28 duels. Voor Hamburger SV speelde hij in de Bundesliga 148 officiële duels. Zes keer wist hij daar het net te vinden. In het shirt van Oranje speelde hij 83 interlands, waarin hij drie keer tot scoren kwam. (FOX Sports) AZ-Feyenoord is zondag 5 april vanaf 12.30 uur live te zien op FOX Sports 1 en via FOX Sports GO. Nog geen abonnee? Kijk hier of koop een losse wedstrijd.

Zondag: Mooie FOX Sports Docs!

28 maart 2015
Zondag: Mooie FOX Sports Docs!
Zondag 29 maart zie je de mooiste en meest indrukwekkende FOX Sports Documentaires verzameld op één dag. Met onder andere Ajax, ons dierbaar...