Ryan Babel
Ryan Babel - © FOXSports.NL

Babel: Ik word weer geprikkeld

3 juli 2015
Ryan Babel speelt de komende seizoenen in de Verenigde Arabische Emiraten, bij Al-Ain. Geld speelde een rol in zijn beslissing, maar dat gaf uiteindelijk niet de doorslag.

“Het is voor mij echt het totaalplaatje van het sportieve, het leven en het geld. Ik zal mijn ervaringen op sociale media delen, zodat iedereen zijn eigen oordeel kan vormen. Al-Ain is echt een veel grotere club dan iedereen in Nederland denkt”, zegt hij in De Telegraaf.

Afgelopen seizoen kwam hij uit voor het Turkse Kasimpasa. Een flirt met Ajax liep uiteindelijk op niets uit. Bij Al-Ain ziet de 28-jarige Babel mogelijkheden. "Al-Ain was de afgelopen vier jaar drie keer kampioen en heeft een grote fanbase, een modern trainingscomplex en een fantastisch stadion.”

“En als je op internet ziet hoe het laatste kampioenschap werd gevierd, dan deed dat niet veel onder voor de viering bij FC Barcelona. Het was groots opgezet en werd heel intens gevierd. Hier speel ik om de titel, de Supercup en de Aziatische Champions League. Dus geen wedstrijden meer die er niet meer toe doen, in halflege stadions. Ik word weer geprikkeld”, aldus Babel. (FOX Sports)