ANP-Pirlo-Juventus
ANP-Pirlo-Juventus - © FOXSports.NL

Pirlo verlaat Juventus voor New York

6 juli 2015
Andrea Pirlo heeft voor een nieuw avontuur in het buitenland gekozen. De 36-jarige middenvelder van Juventus verhuist naar de Verenigde Staten waar hij voor New York City FC gaat spelen. Hij wordt bij zijn nieuwe club ploeggenoot van onder anderen Frank Lampard en David Villa.
Pirlo kwam vier seizoenen voor Juventus uit. In die periode speelde hij 164 wedstrijden en maakte negentien goals, waarvan vijftien uit vrije trappen. ''Ik wilde deze ervaring al heel lang aangaan en nu het écht concreet werd, wilde ik het verwezenlijken'', legt Pirlo uit op de clubwebsite van New York City FC. ''Dit is een club in opkomst die mijn verlangens deelt om belangrijke resultaten te behalen in de competitie. Ik hoop dat we zullen winnen. Ik kon Italië al een paar keer eerder verlaten, maar over New York heb ik geen seconde getwijfeld.''

L'Architetto, die tevens 35 assists op zijn naam bracht, won met Juventus zeven hoofdprijzen, waaronder vier landstitels. Hij speelde ruim honderd interlands voor Italië.

Pirlo speelde in zijn lange en succesrijke loopbaan voor Brescia, Internazionale, Reggina en AC Milan. Voor die laatste club was hij tussen 2001 en 2011 actief. (FOX Sports/ANP)

Go Ahead kan stadion Emmen vergeten

6 juli 2015
Go Ahead kan stadion Emmen vergeten
Mocht Go Ahead Eagles erin slagen de tweede voorronde van de Europa League te bereiken, dan moet de club op zoek naar een nieuw stadion om het...