Proshots-Go-Ahead-Emmen
Proshots-Go-Ahead-Emmen - © FOXSports.NL

Go Ahead kan stadion Emmen vergeten

6 juli 2015
Mocht Go Ahead Eagles erin slagen de tweede voorronde van de Europa League te bereiken, dan moet de club op zoek naar een nieuw stadion om het thuisduel te spelen. De Deventenaren zijn definitief niet meer welkom in Emmen.
Go Ahead werkte donderdag het eerste duel met Ferençvaros af in Emmen, omdat de eigen Adelaarshorst wordt verbouwd.

Fans van beide clubs zochten de confrontatie met elkaar in de Drentse stad, waarop burgemeester Cees Bijl liet weten dat Go Ahead niet meer welkom is. ''Go Ahead Eagles heeft tijdens het weekend contact gehad met de burgemeester van Emmen, de heer Bijl'', luidt de verklaring van Go Ahead op de eigen website. ''Deze gaf aan dat een nieuwe aanvraag om in Emmen te spelen niet gehonoreerd zal worden. Vanzelfsprekend respecteert de club dit besluit.''

De Eagles speelden donderdag met 1-1 gelijk tegen de Hongaren. De return is komende donderdag in Boedapest, waar één doelpunt genoeg kan zijn om de tweede ronde te bereiken. Daarna staat de club een lastige klus te wachten om een nieuw stadion te vinden. ''Als dit al lukt, zijn flinke concessies van club (financieel) en fans (afstand en combiregelingen) niet uit te sluiten.'' (FOX Sports/ANP)

Ferencváros-Go Ahead Eagles is donderdag vanaf 20.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 1 en via FOX Sports GO. Nog geen abonnee? Kijk hier of koop een losse wedstrijd.