Michael van Praag.
Michael van Praag. - © ANP

Raiola: Van Praag goede kandidaat

27 januari 2015
Mino Raiola gaat zich niet meer kandidaat stellen om Sepp Blatter op te volgen als voorzitter van de FIFA. De zaakwaarnemer van voetballers als Zlatan Ibrahimovic en Mario Balotelli liet vorige week weten dat hij de hoogste post binnen de FIFA ambieerde. Nu Michael van Praag zijn kandidatuur heeft bekendgemaakt acht Raiola dat niet meer nodig. "Het ging me niet om mijzelf, maar om een goede kandidaat voor het FIFA-voorzitterschap. Die goede kandidaat is er nu", zei Raiola dinsdag bij de NOS.
''Ik word kotsmisselijk als ik eraan denk dat Blatter wordt gekozen'', zei hij vorige week in de Volkskrant. ''De FIFA wordt geleid door amateurs die aan één man verantwoording schuldig zijn: Blatter. En die man hoeft aan niemand verantwoording af te leggen. Dat kan nergens ter wereld.''

Raiola ziet in Van Praag een goede kandidaat om het imago van de wereldvoetbalbond te verbeteren. ''Met Van Praag heb je iemand met een beter netwerk, meer geduld en meer handigheid. Daar maak ik graag plaats voor." 

Ook minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft zich dinsdag positief uitgelaten over de kandidatuur van Michael van Praag voor het voorzitterschap van de FIFA.''Hij is de juiste man op deze plek. Ik vind het geweldig dat hij zijn nek uitsteekt omdat hij het draagvlak van en het vertrouwen in de FIFA wil vergroten'', reageerde Schippers op het voornemen van de KNVB-voorzitter, die de strijd aangaat met Sepp Blatter en waarschijnlijk drie andere kandidaten. ''Als minister heb ik geen rol in zijn kandidatuur, maar ik heb het volste vertrouwen in hem en steun hem van harte'', zei de minister. (ANP)