Ryan Koolwijk.
Ryan Koolwijk. - © FOXSports.NL

Koolwijk naar club Tscheu La Ling

26 januari 2015
Ryan Koolwijk heeft een nieuwe club gevonden. De 29-jarige middenvelder, die tot de winterstop bij FC Dordrecht onder contract stond, gaat bij het Slowaakse AS Trencin tekenen tot het einde van dit seizoen.
Trencin, de club van de Nederlandse ex-prof Tscheu La Ling, wil Koolwijk gebruiken in de kampioenstrijd met MSK Zilina. Momenteel staat Trencin drie punten achter op de koploper. Na hervatting van de competitie op 28 februari treffen de ploegen elkaar in de tweede speelronde.

Koolwijk liet zijn contact bij Dordrecht halverwege dit seizoen ontbinden. ''Het is een mooie club met veel ambities'', reageert de linkspoot op de website van zijn management Forza Sports Group op de overgang. ''Bovendien spelen ze goed en verzorgd voetbal en doen ze mee om het kampioenschap. We staan drie punten achter, dus dat betekent dat we nog alle kansen hebben op de titel. En ik zal er alles aan doen om die binnen te slepen. Ik kijk erg uit naar mijn tijd daar.'' Rond de winterstop gaf PEC Zwolle-trainer Ron Jans bij De Tafel van Kees toe dat hij Koolwijk een interessante speler voor zijn ploeg vond. (FOX Sports)