Seydoe Kéita
Seydoe Kéita - © FOXSports.NL

Roma vanaf de stip langs Real Madrid

18 juli 2015

AS Roma heeft het debuut van Rafa Benitez bij Real Madrid verpest. De Italianen wonnen het onderlinge duel in de International Champions Cup na strafschoppen. Na 90 minuten stond er 0-0 op het scorebord van het Melbourne Cricket Ground.

Het was de eerste keer dat Benitez als eindverantwoordelijke op de bank zat bij Real. De geboren Madrileen en voormalige assistent en jeugdspeler keerde afgelopen zomer terug op het oude nest na een afwezigheid van twintig jaar.

Benitez beleefde weinig plezier aan zijn eerste duel  als hoofdcoach. Ondanks basisplaatsen voor onder meer Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en supertalent Martin Ødegaard, creëerde Roma het meeste gevaar in de eerste helft.

Na rust en een reeks wissels namen de Spanjaarden het initiatief over. Verder dan een weggewuifde vraag om een strafschop en een goede kans voor Lucas Vazquez kwamen ze echter niet.

Waar men het tijdens de reguliere speeltijd het vizier niet op scherp had, toonden de spelers beterschap vanaf de stip. Pas na twaalf strafschoppen werd Vasquez de schlemiel door als eerste te falen. Seydoe Kéita schoot Roma vervolgens na een 7-6 zege. (FOX Sports)