Dirk Kuyt (links) kopt de bal weg voor Johnatan Opoku (rechts).
Dirk Kuyt (links) kopt de bal weg voor Johnatan Opoku (rechts). - © FOXSports.NL

Feyenoord verliest van VVV-Venlo

18 juli 2015
Feyenoord heeft zaterdag in de oefenperiode een pijnlijke nederlaag geïncasseerd. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor in Halsteren met 2-1 van VVV-Venlo.

De eindstand was al bij de rust bereikt. Voor de Limburgse ploeg kwam Leandro Resida (ex-FC Emmen) twee keer tot scoren. Jens Toornstra bracht tussendoor namens de Rotterdammers de gelijkmaker op zijn naam.

Bij Feyenoord ontbraken Sven van Beek, Stef Gronsveld en Rodny Lopes Cabral door blessures. Dirk Kuijt begon voor de eerste keer sinds zijn rentree bij Feyenoord in het basisteam. De routinier, die in het matige oefenduel als rechtsbuiten begon en later naar de spitspositie verhuisde, werd in de 78e minuut gewisseld. De Zweedse aanwinst Simon Gustafson kwam bij de Rotterdammers nog niet in actie.

Van Bronckhorst, die afgelopen week aanvoerder Jordy Clasie naar Southampton zag vertrekken, pleitte na de gevoelige verliespartij voor nieuwe spelers. ''We moeten vooral onze defensie versterken'', liet hij bij RTV Rijnmond weten. ''Hoe sneller hoe beter. Gelukkig had deze wedstrijd verder geen consequenties, maar ik til hier wel zwaar aan. We hadden deze wedstrijd niet mogen verliezen. We moeten leren van onze fouten en van wat er niet goed gaat. We hadden dit duel met VVV al snel kunnen beslissen. We kregen eenmaal op achterstand echter moeite met het inzakkende spel van de tegenstander.''

Feyenoord speelt donderdag in De Kuip tegen Southampton, de club van oud-trainer Ronald Koeman en van de ex-spelers Graziano Pellè en Jordy Clasie. Eerst houdt de Rotterdamse volksclub op zondag nog de befaamde Open Dag in De Kuip. (FOX Sports/ANP)

Feyenoord-Southampton is donderdag om 20.00 uur live te zien op FOX Sports en via FOX Sports GO.