Jeffrey Webb heeft zaterdag voor een rechtbank in New York zijn onschuld bepleit in het omvangrijke omkopings- en corruptieschandaal bij de FIFA.
Jeffrey Webb heeft zaterdag voor een rechtbank in New York zijn onschuld bepleit in het omvangrijke omkopings- en corruptieschandaal bij de FIFA. - © FOXSports.NL

Ex-topman Webb bepleit onschuld in FIFA-zaak

18 juli 2015
Voormalig vice-voorzitter Jeffrey Webb van de wereldvoetbalbond heeft zaterdag voor een rechtbank in New York zijn onschuld bepleit in het omvangrijke omkopings- en corruptieschandaal bij de FIFA. 
De ex-topman, afkomstig van de Kaaimaneilanden, werd na zijn eerste verhoor op een borgsom van 10 miljoen dollar in vrijheid gesteld. De vijftigjarige Webb was één van de zeven hoge FIFA-officials die vlak voor het begin van het congres eind mei in Zwitserland, met de herbenoeming van voorzitter Sepp Blatter, werd gearresteerd.

In tegenstelling tot de zes anderen heeft hij zich niet verzet tegen uitlevering aan de Verenigde Staten. De Amerikaanse justitie verdenkt Webb onder meer van fraude en van witwassen. Hij gold als één van de vertrouwelingen van Blatter in het hoofdbesuur van de FIFA. Het openbaar ministerie hoopt bij Webb in ruil voor strafvermindering specifieke informatie los te krijgen over de wantoestanden bij de FIFA.

De Amerikaanse justitie heeft tot dusver veertien hoge functionarissen uit de voetbal- en zakenwereld aangeklaagd. (ANP)