Finland
Finland - © ANP

Finland plaatst vacature in zoektocht naar bondscoach

29 juli 2015

Finland is naarstig op zoek naar een nieuwe bondscoach voor het nationale voetbalelftal. Mixu Paatelainen werd vorige maand wegens tegenvallende prestaties in de EK-kwalificatie aan de kant gezet, maar een opvolger is er nog niet. De bond plaatste daarom een vacature op de website, in de hoop een gedroomde sollicitant te vinden.

"In je functie ben je verantwoordelijk voor het coachen en opbouwen van ons vlaggenschip, het A-team bij de mannen", luidt de vacature. "Daarbij deel je jouw kennis om onze nationale ploegen vooruit te helpen, net als de opleiding van de coaches en de jeugdopleiding." Sollicitanten moeten in het bezit zijn van een UEFA-licentie. Ervaring in het internationale topvoetbal is een pre. Beheersing van de Finse taal wordt niet geëist.

Kandidaten kunnen zich tot en met 3 augustus via een e-mail met bijgevoegd cv aanmelden voor de functie. Voor nadere informatie kan er contact worden gezocht met bondsvoorzitter Pertti Alaja. Degene die de baan krijgt kan per direct beginnen.