Fred in actie tijdens de Copa América
Fred in actie tijdens de Copa América - © Pro Shots

Braziliaanse international Fred ontkent dopinggebruik

1 augustus 2015
De Braziliaanse international Fred heeft ontkent dat hij doping heeft gebruikt. “Ik heb nog nooit enig verboden middel gebruikt. Ik geloof in mijn onschuld en ik ga dat bewijzen aan de autoriteiten. Ik heb een schone carrière'', liet de 22-jarige middenvelder van Sjachtar Donetsk weten.

De speler maakte zijn statement, nadat  hij ook bij een contra-expertise positief werd bevonden op hydrochloorthiazide, een vochtafdrijvend middel dat wordt voorgeschreven bij onder meer hoge bloeddruk en nierproblemen.

Fred werd in juni betrapt tijdens de Copa América, het Zuid-Amerikaans kampioenschap. Hij moet door de positieve uitslag rekening houden met een schorsing.

De voetballer krijgt steun van de Braziliaanse bond CBF die benadrukte dat het gebruikte medicament niet op de lijst verboden producten stond die de organisatie van het toernooi ter hand was gesteld.

Fred deed deze week met Sjachtar mee in de Champions League-voorrondewedstrijd tegen Fenerbahçe in Istanbul (0-0). De Turkse club van Robin van Persie heeft daartegen officieel protest aangetekend bij de UEFA. (ANP)