PEC Zwolle zoekt geen nieuwe middenvelder
PEC Zwolle zoekt geen nieuwe middenvelder - © Pro Shots

PEC Zwolle dicht bij aantrekken nieuwe doelman

4 augustus 2015
PEC Zwolle is bijna akkoord met een nieuwe keeper. Technisch directeur Gerard Nijkamp van de Eredivisie-club maakte dat bekend bij FOX Sports.

''We zijn momenteel in gesprek met een kandidaat en zijn club en hopen hem snel te mogen verwelkomen bij de selectie'', aldus Nijkamp.

Vorig jaar huurde de club Warner Hahn voor een seizoen van Feyenoord. "Hij heeft van Feyenoord te horen gekregen dat hij moet blijven. Mickey van der Hart staat op ons lijstje maar is niet de kandidaat. Piet Velthuizen zou een interessante optie kunnen zijn maar is qua salaris een te grote uitdaging."

Saymak

De directeur maakte ook bekend dat PEC, ondanks de transfer van Jesper Drost en zware knieblessure van Mustafa Saymak, niet op zoek gaat naar een extra middenvelder.

''Die hebben we voldoende. Ryan Thomas kan er spelen en we hebben meerdere opties'', legt Nijkamp uit. ''Zoals Gustavo Hebling.''

PEC kan in het geval van die speler pas tot actie overgaan als het Braziliaanse talent een contract heeft ondertekend bij een andere Europese club; naar verluidt wordt dat Paris Saint-Germain. Vervolgens zal de middenvelder naar verwachting voor één seizoen op huurbasis in Zwolle gestald worden. De negentienjarige Hebling trainde al een paar keer mee met de selectie van trainer Ron Jans.

Als de komst van Hebling en de nieuwe doelman definitief is, is het spelersbudget bij PEC zo goed als opgesoupeerd. ''Dan denken we weer een selectie op het veld te hebben staan, die in balans is. Ook hebben we verdediger Bart Schenkeveld een aanbieding gedaan. De verwachting is dat we er uit gaan komen met hem.'' (FOX Sports)