Jelle Van Damme
Jelle Van Damme - © Pro Shots

Standard naar play-offs Europa League

6 augustus 2015
Standard heeft donderdagavond de play-offs van de Europa League bereikt. De Belgische club won ook de uitwedstrijd tegen Zeljeznicar: 0-1. Jelle Van Damme, in een grijs verleden enkele jaren onder contract bij Ajax, maakte halverwege de tweede helft het Luikse doelpunt. Een week geleden was de eindstand 2-1.

Sporting Charleroi redde het niet. Zorja Loehansk was ook in Oekraïne beter: 3-0. De Servische invaller Zeljko Ljubenovic scoorde tweemaal. Vorige week in België (0-2) deed Roeslan Malinovski dat. Nu pikte deze in blessuretijd nog een doelpuntje mee.

Hedwiges Maduro loot vrijdag met PAOK Saloniki mee voor de voorlaatste ronde. Hij kwam in Slowakije tegen Spartak Trnava (1-1) niet van de reservebank af. Het gelijkspel was na de 1-0 in Griekenland ruim voldoende.

Targu Mures werd uitgeschakeld ondanks de verrassende zege in Frankrijk op Saint-Etienne: 1-2. De Roemeense openingstreffer was van de Angolese Nederlander Luis Pedro, die in de Eredivisie voor Feyenoord en Heracles speelde. Zijn Spaanse collega Ivan Gonzáles scoorde tweemaal, één keer in eigen doel. In Roemenië zegevierde Saint-Etienne met 3-0. (ANP)

Stekelenburg voelt zich weer keeper

7 augustus 2015
Stekelenburg voelt zich weer keeper
Na enkele mindere jaren kan doelman Maarten Stekelenburg eindelijk weer ontspannen naar de start van een competitie toewerken. De voormalig keeper...