Luis Enrique.
Luis Enrique. - © Pro Shots

Luis Enrique: Hoe meer titels, hoe beter

10 augustus 2015
Trainer Luis Enrique van FC Barcelona ziet de wedstrijd om de Europese Supercup tegen Sevilla als een goede graadmeter voor de start van het nieuwe seizoen.

De Spaanse clubs, respectievelijk winnaars van de Champions League en Europa League, treffen elkaar dinsdagavond in de Georgische hoofdstad Tbilisi. “Een mooie test om te zien waar we staan'', zei Luis Enrique maandag.

De Spaanse en Europese kampioen verloor in de voorbereiding van Manchester United, Chelsea en Fiorentina, maar toonde vorige week herstel met winst op AS Roma.

“Iedere prijs die je kan veroveren, moet je ook pakken'', benadrukte de trainer van Barcelona. “We nemen deze wedstrijd daarom net zo serieus als elke andere. Hoe meer titels, hoe beter. Het maakt me niet uit welke ploeg favoriet is, dat moet je toch op het veld laten zien. Sevilla is een zware tegenstander, altijd moeilijk te verslaan.''

De vorig seizoen zo succesvolle MSN-voorhoede van Barcelona, bestaande uit Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar, mist in Tbilisi de laatstgenoemde Braziliaan die de bof heeft. Pedro zal Neymar links voorin vervangen. (ANP)

Roda trekt stekker uit soap met Juric

10 augustus 2015
Roda trekt stekker uit soap met Juric
De zoektocht naar aanvallende versterking duurt voort bij Roda JC. De Limburgers leken beet te hebben met de Australiër Tomi Juric, maar maandag...