Verdediger tekent voor vier jaar
Verdediger tekent voor vier jaar - © FOXSports.NL

Botteghin naar Feyenoord, Wilkshire vertrekt

13 augustus 2015
Feyenoord heeft Eric Botteghin definitief binnen. De 27-jarige centrale verdediger komt over van FC Groningen en tekent voor vier jaar in de Kuip. Botteghin gaat met rugnummer 33 spelen in Rotterdam.

Feyenoord meldt dat de Braziliaan 'naar alle waarschijnlijkheid speelgerechtigd' is voor de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen SC Cambuur. De Leeuwarder club raakt op zijn beurt zeer waarschijnlijk Etiënne Reijnen kwijt aan Groningen.  

Posities dubbel bezet

Technisch directeur Martin van Geel is zeer tevreden over de komst van Botteghin. ''Eric heeft bij FC Groningen bewezen dat hij klaar is voor een stap hogerop. We zijn erg blij met zijn komst, waardoor we de posities centraal achterin zeer goed bezet hebben.''

Botteghin stond de afgelopen twee seizoenen onder contract bij FC Groningen. Met die club won hij afgelopen seizoen de KNVB beker. Botteghin sleepte zelf bovendien de Bronzen Schoen in de wacht, waarmee hij de hoogst geklasseerde verdediger was in het Voetballer van het Jaar-klassement van afgelopen seizoen.

Botteghin kwam woensdag nog in actie in de thuiswedstrijd van de noorderlingen tegen FC Twente (1-1). Het blijkt zijn laatste wedstrijd te zijn geweest in dienst van de Groningen. Hij trainde donderdag al niet meer mee met de ploeg van trainer Erwin van de Looi.

"Dat alles nu rond is, maakt me blij en opgelucht tegelijk. Voor mij is dit een geweldige stap omhoog", laat de verdediger weten op de clubsite van Feyenoord.

Vertrek Wilkshire

Aan de andere kant is Luke Wilkshire niet langer meer speler van Feyenoord. De club meldt dat het contract van de rechtsback ‘in goed onderling overleg’ is ontbonden. Wilkshire had nog een verbintenis tot medio 2016. 

De verdediger kon tijdens de voorbereiding geen indruk maken op trainer Giovanni van Bronckhorst en werd afgelopen zaterdag niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel met FC Utrecht. Volgens de club ziet Wilkshire onvoldoende perspectief om zijn loopbaan bij Feyenoord voort te zetten.

Vorig seizoen kwam Wilkshire, tijdens zijn eerste jaargang bij Feyenoord, nog tot 27 wedstrijden. Eerder in zijn loopbaan droeg hij het shirt van FC Twente. (FOX Sports, foto via Feyenoord.nl)