Bruma zet vraagtekens bij de instelling van PSV
Bruma zet vraagtekens bij de instelling van PSV - © Pro Shots

Bruma en De Jong laken instelling PSV

23 augustus 2015
Jeffrey Bruma is het eens met zijn aanvoerder Luuk de Jong en trainer Phillip Cocu. De verdediger van PSV vindt dat zijn ploeg in de uitwedstrijd bij sc Heerenveen (1-1) niet helemaal bij de les was. Dit vertelde de international bij De Tafel van Kees.

Bruma: ''We begonnen gezapig. We zijn de kampioen en moeten tonen dat we willen winnen. Dat heb ik gisteren niet gezien bij iedereen. Daar mag Cocu terecht boos over zijn.'' 

Ook De Jong maakte na afloop van het duel duidelijk dat zijn medespelers niet moeten verslappen. ''We moeten zorgen dat we scherp blijven, ook op elkaar. Als we iets willen presteren, moet alles daarvoor wijken'', aldus de spits.

PSV wist in Friesland weliswaar voor het eerst in vier jaar een nederlaag te voorkomen, maar de remise voelde bijna hetzelfde aan. ''Want gezien de kansenverhoudingen hadden we hier drie punten moeten pakken'', mopperde De Jong, die nieuwe aanwinst Maxime Lestienne op de korrel nam. ''Maxime komt in de positie dat hij kan scoren, dat is goed, maar hij moet wel de rust bewaren en die ballen netjes in de hoek prikken.''

De Jong was nog niet klaar met het plaatsen van kanttekeningen bij zijn elftal. ''Nu zie ik jongens soms ballen geven waar geen idee achter zit. Wij willen graag voetballen, maar dan moet iedereen wel de juiste keuzes maken. Blijven bewegen, elkaar opties geven, ballen spelen met een idee. Dat mis ik wel een beetje. Natuurlijk hebben we veel doelpunten ingeleverd ten opzichte van vorig seizoen, maar nu zullen andere jongens moeten opstaan.'' (FOX Sports/ANP)