Abiola Dauda zet Vitesse weer op voorsprong
Abiola Dauda zet Vitesse weer op voorsprong - © Pro Shots

Vitesse loopt in de slotfase weg bij Cambuur

30 augustus 2015
Vitesse heeft zondag zijn tweede overwinning van het seizoen geboekt. In De Gelredome ging Cambuur Leeuwarden met 4-1 kopje onder. De Friezen blijven hierdoor steken op één punt, waarmee zij voorlaatste staan.

Cambuur leed afgelopen weekend in eigen huis een zware nederlaag tegen Heracles Almelo (1-6) en keek tegen Vitesse al binnen twee minuten tegen een achterstand aan, door een rake strafschop van Lewis Baker. Hij mocht aanleggen omdat Cambuur-verdediger Calvin Mac-Intosch tegenstander Nathan neerhaalde.

Baker had een primeur: niemand scoorde dit seizoen in de Eredivisie sneller dan de Chelsea-huurling. De Friezen herstelden zich dankzij Sander van de Streek van de tegenslag. De oud-speler van Vitesse knalde de bal in de 28e minuut achter doelman Eloy Room. Lang kon Cambuur niet genieten van het doelpunt. Goalie Leonard Nienhuis ging in de fout en Abiola Dauda sloeg van dichtbij toe: 2-1.

Na de rust ging Cambuur met een andere doelman op jacht naar de gelijkmaker. Harm Zeinstra verving Nienhuis en hield veertig minuten zijn doel schoon. De sluitpost zag een penalty van Baker tegen de lat vliegen. Hij moest het antwoord schuldig blijven op een kopbal van Guram Kashia. Kort daarop vergrootte Dominic Solange het leed voor de bezoekers, door voor de 4-1 eindstand te tekenen. (FOX Sports)