Zoet
Zoet - © Pro Shots

Zoet Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015

31 augustus 2015
Jeroen Zoet is maandagavond tijdens het Voetballer van het Jaar-gala in Hilversum uitgeroepen tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2015. De PSV-doelman kreeg zowel van de internetstemmers als de jury de meeste waardering voor zijn maatschappelijke inzet buiten het veld.

Ploegmaat Stijn Schaars nam de prijs maandag voor Zoet in ontvangst. De 24-jarige Veendammer kon de prijs zelf niet in ontvangst nemen omdat hij met de selectie van het Nederlands elftal zich voorbereid op de interland tegen IJsland en Turkije. De prijs omvat een cheque ter waarde van € 50.000,- die Zoet mag verdelen aan een goed doel naar keuze.

“Ik ben vereerd dat ik gewonnen heb, maar zie maatschappelijk betrokken zijn niet als een wedstrijd. Ik wil het geldbedrag daarom delen met de andere genomineerden Jordan Botaka (Excelsior red.) en Maikel Kieftenbeld (oud-FC Groningen red.), zodat zij een deel kunnen doneren aan hun maatschappelijke projecten.” Zoet schenkt zijn gedeelte aan Spieren voor Spieren, de stichting waar hij ambassadeur voor is.

De hoogtepunten van het Gala Voetballer van het Jaar zijn dinsdagavond vanaf 21.00 uur te zien op FOX Sports 1. Daarin zijn de uitreikingen te zien van de Bronzen, Zilveren en Gouden Schoen aan respectievelijk Eric Botteghin, Nemanja Gudelj en Georginio Wijnaldum. Ook ontvangt Memphis Depay zowel de Topscorersprijs als de Johan Cruijff Prijs voor het Talent van het Jaar. De uitzending wordt omlijst met beelden van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen, prachtige actiemomenten en topentertainment. (FOX Sports)