Het hing maandagavond al in de lucht, maar nu is het rond. Reading wordt de nieuwe club van Ola John, zo weet FOX Sports. De club uit de Championship betaalt een fors huurbedrag aan Benfica, mocht Reading promoveren: maar liefst acht miljoen euro. Reading heeft ook een optie tot koop.

John zat op een zijspoor in Portugal, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2017. Reading staat momenteel op een dertiende plek in de Championship.

De 23-jarige eenmalige international (hij speelde in 2013 vriendschappelijk tegen Italië) stond eerder deze transferperiode op de nominatie naar Swansea City te verkassen. Die deal ketste af, omdat John te veel salaris gevraagd zou hebben bij de Swans. Daarna waren ook Watford en Crystal Palace in beeld.

John vertrok in 2012 van FC Twente richting Portugal. In zijn eerste seizoen daar speelde hij als invaller de van Chelsea verloren finale van de Europa League in Amsterdam. Daarna kwam de Nederlander slechts sporadisch in actie bij zijn club. Vandaar dat hij een half jaar werd verhuurd aan het Duitse HSV.

Ook afgelopen jaar speelde John zelden een hele wedstrijd voor Benfica. De vleugelspits wilde graag weg bij de Portugese topclub om een reële kans te maken op deelname aan het EK met het Nederlands elftal. (FOX Sports)