Jairo Riedewald
Jairo Riedewald - © Pro Shots

Riedewald: Misschien genieten als ik weer thuis ben

6 september 2015
Op achttienjarige leeftijd debuteren in het Nederlands elftal, dat is niet niks. Jairo Riedewald kon zondag echter maar moeilijk genieten van zijn eerste optreden in de nationale ploeg.

“Als je met 3-0 van het veld stapt, kan je bijna niet genieten. Misschien dat ik wel kan genieten van dit moment als ik weer thuis ben, bij mijn ouders”, zei Riedewald, die als linksback zeker geen onverdienstelijk debuut kende in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

Gemengde gevoelens, zo omschreef de jonge Ajacied het. “Dat je op deze leeftijd mag debuteren in Oranje en dan direct negentig minuten speelt, is niet niks. Nerveus was ik niet. Ik heb vanmiddag nog heerlijk een dutje gedaan, al gierde de adrenaline door mijn lijf. Iedereen zei: geniet van deze avond. Jammer dat het zo eindigt. Op zich speelden we best goed, maar we gaven de doelpunten zomaar weg. Op dit niveau ligt de bal er meteen in als je één keer niet oplet”, merkte Riedewald.

Sneijder

Wesley Sneijder wist niet waar het zondag toch zo mis ging met het Nederlands elftal tegen Turkije (3-0).”Misschien is het pech, misschien is het een gebrek aan vertrouwen”, zei de middenvelder bij de NOS. “We krijgen te makkelijk twee goals tegen. Dat heeft puur met een gebrek aan concentratie en scherpte te maken.”

Sneijder vond dat Oranje ondanks de harde nederlaag niet eens slecht speelde. “Alleen gaat het niet makkelijk. We proberen het wel, voetballen best aardig en creëren kansen, maar die gaan er gewoon niet in.”

De 31-jarige middenvelder weigerde in te gaan op een eventueel afscheid van de nationale ploeg. “Zolang we nog voetballen om kwalificatie, moeten we daar nog in geloven. Het klopt dat het EK ver weg is en we het niet in eigen hand hebben, maar we moeten hopen op een misstap van de Turken en zelf gewoon twee keer winnen. Zo lang het nog kan, moeten we er in geloven.” (ANP)

Parma begint goed aan tweede leven

6 september 2015
Parma begint goed aan tweede leven
Parma is terug op de Italiaanse voetbalvelden. De ooit zo fameuze club werd afgelopen seizoen door financieel wanbeheer failliet verklaard en...