Alessandro Lucarelli
Alessandro Lucarelli - © FOXSports.NL

Parma begint goed aan tweede leven

6 september 2015
Parma is terug op de Italiaanse voetbalvelden. De ooit zo fameuze club werd afgelopen seizoen door financieel wanbeheer failliet verklaard en uit de competitie genomen. Zondag begon echter een tweede leven in de Serie D, het vierde niveau met liefst 170 (amateur)teams verdeeld over negen groepen.

De weg is dus lang, maar de eerste zege is al wel binnen. Parma won uit bij Union Arzignano met 1-0. Van de selectie van vorig jaar is alleen de 38-jarige verdediger Alessandro Lucarelli nog over.

De Italiaanse voetbalbond (FIGC) gaf toestemming een nieuwe vereniging op te richten, financieel gesteund door pastabaron Guido Barilla en moreel door de burgemeester, onder de naam Parma Calcio 1913. De fans - zo'n achthonderd gingen zondag mee naar Arzignano - en de Italiaanse media zien het als een doorstart van de oude FC. Nevio Scala, die de selectie in de hoogtijdagen van de jaren negentig coachte, is voorzitter.

Met name in de jaren negentig vierde het oude Parma hoogtijdagen. De club won tweemaal de UEFA Cup en de een keer de Europacup II. (FOX Sports/ANP)