Wesley Verhoek.
Wesley Verhoek. - © Pro Shots

Wesley Verhoek gaat avontuur aan in India

8 september 2015
Wesley Verhoek vervolgt zijn carrière bij FC Pune City. De transfervrije aanvaller zal tot 1 januari 2016 uitkomen in de Indian Super League, die van begin oktober tot en met eind december duurt.

Eigenaren van FC Pune City zijn Bollywood-acteur Hrithik Roshan en Fiorentina. De Italiaanse Serie A-club neemt Verhoek onder contract.

Afgelopen vrijdag nam de directie van Fiorentina contact op met het management van Verhoek. Vandaag werden de laatste details afgerond.

De Indiase club herbergt veel bekende namen, zoals Adrian Mutu, Didier Zokora en Tuncay Sanli. Coach van FC Pune City is de voormalige Engelse international David Platt. De doelstelling van de club is om kampioen te worden.

De ISL bestaat momenteel uit acht clubs. Om het voetbal een impuls te geven werden vorig seizoen al grote namen als Alessandro Del Piero, David Trezeguet en Fredrik Ljungberg gestrikt. 

De Indiase voetbalbond heeft een contract voor vijftien jaar afgesloten met het marketingbureau IMG Reliance, dat de ISL gedurende die periode zal exploiteren.

Om de profcompetitie in India te laten slagen, zijn nieuwe stadions en trainingscomplexen gebouwd. Over een periode van tien jaar moet elke stad ieder jaar 2,2 miljoen euro beschikbaar stellen. De clubs worden geleid door gefortuneerde Indiërs en bedrijven. (FOX Sports)