Patrick Kluivert
Patrick Kluivert - © Pro Shots

El Salvador maakt einde aan WK-droom Kluivert

9 september 2015
Bondscoach Patrick Kluivert is er met Curaçao niet in geslaagd om El Salvador te verslaan in de WK-kwalificatie. Dinsdag verloor de ploeg in El Salvador met 1-0. De heenwedstrijd wonnen de Salvadoranen vrijdag ook al met 1-0.

Met het resultaat eindigde de droom van deelname aan het WK voetbal in de derde ronde van het kwalificatietoernooi van de CONCACAF, de voetbalbond van Noord- en Midden-Amerika.

Curaçao, met onder anderen Eloy Room, Darryl Lachman, Kemy Agustien Dustley Mulder en Jeremy de Nooijer in de basis, moest al na 9 minuten de tegengoal incasseren. Jonathan Barrios scoorde voor El Salvador. Kluivert had met Curaçao in de WK-kwalificatie eerder wel Cuba verslagen.

Interim-bondscoach Rini Coolen strandde in dezelfde kwalificatiereeks met Aruba. Een vorige week opgelopen 2-0-nederlaag tegen Saint Vincent en de Grenadines kon op eigen veld niet meer worden rechtgezet, al wonnen de Arubanen wel: 2-1. Erixon Danso (FC Emmen) bracht de thuisploeg op een 2-0-voorsprong maar een late goal van Tevin Slater voorkwam een verlenging.

Jamaica stuntte door een op eigen veld opgelopen 3-2-nederlaag recht te trekken. Invaller Simon Dawkins bezorgde zijn ploeg in Managua in de slotminuut de benodigde tweede treffer (0-2) waardoor Jamaica de vierde ronde bereikte. Dat deden verder ook Haïti, Canada en Guatemala.

De zes teams gaan verder in de eerste groepsfase waarin Mexico, Honduras, Panama, Costa Rica, Verenigde Staten en Trinidad en Tobago de andere deelnemende landen zijn. (ANP)

Gerelateerd