Standard Luik
Standard Luik - © FOXSports.NL

Onderzoek naar mogelijke omkoping bij Standard

9 september 2015
Het parket van de Belgische voetbalbond stelt een officieel onderzoek in naar mogelijke omkoping bij Standard Luik.

De voorzitter van de volksclub, Bruno Venanzi, onthulde maandag op de Franstalige radio dat vorig seizoen een speler een trainer had betaald in ruil voor speeltijd. 

"We willen weten wat er gebeurd is en of de competitie vervalst is door een speler of trainer", liet bondsprocureur Marc Rubens woensdag in de Belgische krant Het Nieuwsblad weten. "Speler en trainer riskeren een schorsing."

Venanzi wilde na zijn opmerkelijke uitspraak verder niet in details treden. "Er zijn vorig seizoen drie coaches geweest, Guy Luzon, Ivan Vukomanovic en José Riga. Ik laat in het midden over wie het ging", vertelde Venanzi, die ook niet wilde zeggen of de betrokken speler nog voor Standard Luik uitkomt.

De drie genoemde coaches hebben verontwaardigd gereageerd op de beschuldiging door Venanzi. Luzon heeft al met een rechtszaak gedreigd als de preses hem niet openlijk vrijpleit.

Standard maakt een roerig seizoen door. De gewezen topclub werd uitgeschakeld in de voorronde van de Europa League door het Noorse Molde en ontdeed zich vervolgens van coach Slavoljub Muslin. (FOX Sports/ANP)

Van Gaal en De Gea om de tafel

9 september 2015
Van Gaal en De Gea om de tafel
David de Gea heeft eindelijk zijn eerste officiële wedstrijd van het seizoen afgewerkt. De 24-jarige keeper, nog steeds van Manchester United,...