Bulykin scoorde maar liefst 21 keer dat seizoen voor ADO
Bulykin scoorde maar liefst 21 keer dat seizoen voor ADO - © Pro Shots

FOX Sports DOC: Het Jaar van de Tsaar

16 september 2015
Woensdag zendt FOX Sports de documentaire 'Het jaar van de Tsaar' uit. Een aantal hoofdrolspelers uit het zo succesvolle seizoen van ADO Den Haag, 2010/2011, blikt terug.

ADO Den Haag begint dat jaar zonder al te hoge verwachtingen, maar het wordt een droomseizoen. ADO verrast vriend en vijand, verslaat het zo gehate Ajax maar liefst twee keer, eindigt als zevende en haalt Europees voetbal via de play-offs.

Een vriendenteam van Haagse schoffies en beloftevol buitenlands bloed maakt van Den Haag weer een mooie stad achter de duinen. Vooral de inbreng van Dmitri Bulykin is bepalend. De spits wordt met argwaan gehaald, maar 21 goals later kroont de Rus zich tot nummer twee op de topscorerslijst van de Eredivisie. Hij wordt zodoende recordhouder in Den Haag, als meest scorende buitenlander in één seizoen bij de club.

De FOX Sports DOC 'Het jaar van de Tsaar' zie je woensdag 16 september om 22.00 uur op FOX Sports 1, om 23.00 uur op FOX Sports 5 en donderdag om 18.00 uur op FOX Sports 5 en vrijdag om 23.00 uur op FOX Sports 5.