KNVB eist vier duels tegen gewelddadige Elia
KNVB eist vier duels tegen gewelddadige Elia - © ANP

Feyenoord laat zaak-Elia voorkomen

16 september 2015
Feyenoord gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing (waarvan één voorwaardelijk) voor Eljero Elia.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB stelde deze straf voor naar aanleiding van de rode kaart die de aanvaller afgelopen maandag kreeg in het competitieduel tussen Jong Feyenoord en Jong SC Cambuur vanwege 'een gewelddadige handeling'.

Elia werd kort voor de rust uit het veld gestuurd door scheidsrechter Stijn Berben. Feyenoord laat de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie van de KNVB, die de zaak donderdagavond op een zitting zal behandelen.

Omdat de buitenspeler zijn rode prent in een duel van het tweede heeft gekregen, moet hij formeel aan de kant blijven totdat de reserves van Feyenoord drie duels hebben afgewerkt.

Het tweede speelt echter veel minder duels dan de hoofdmacht, waardoor Elia dan pas op 26 oktober speelgerechtigd zou zijn. Feyenoord heeft de mogelijkheid om Elia als een speler van het eerste team te laten bestraffen. In dat geval is hij op 28 september weer beschikbaar. Het is nog niet bekend of de Rotterdammers dit verzoek al bij de KNVB hebben neergelegd. (FOX Sports)

 

"Het is weer PSV wat de klok slaat"

16 september 2015
"Het is weer PSV wat de klok slaat"
Het is nagenieten voor alles en iedereen wat PSV aanhangt. Het grote Manchester United werd in de eerste groepswedstrijd van de Champions League...