FC Utrecht hoopt alsnog op "Vorm-geld"
FC Utrecht hoopt alsnog op "Vorm-geld" - © FOXSports.NL

FC Utrecht hoopt alsnog op 'Vorm-som'

16 september 2015
FC Utrecht stapt naar het CAS, het hoogste sporttribunaal. De club uit de domstad wil zo nog kans maken om alsnog transfergeld te krijgen voor de overstap van Michel Vorm van Swansea City naar Tottenham Hotspur.
Utrecht meent recht te hebben op een deel van de tranfersom die Swansea voor de keeper ontving. De drievoudig bekerwinnaar zou recht hebben op een doorverkooppercentage van dertig procent, maar heeft tot vandaag geen cent ontvangen. Swansea zegt niets te hebben ontvangen voor Vorm.  De zaak kwam eerder dit jaar voor bij de FIFA. Utrecht werd toen in het ongelijk gesteld. 

Algemeen directeur Wilco van Schaik laat aan FOX Sports weten dat hij goede hoop heeft: "Bij de FIFA was er geen mondelinge toelichting mogelijk. Dat kan wel bij het CAS. Daar kijken ze veel breder dan alleen de FIFA-regels. Wij denken dat we heel sterk staan."

Van Schaik: "Je moet het zien als wat er is gebeurd met Virgil van Dijk. Die is van Celtic naar Southampton gegaan. Groningen heeft vervolgens een bedrag van Celtic gekregen. Wij hebben exact hetzelfde afgesproken, maar dan met Swansea City over Vorm."

Vorm ging vorig jaar samen met Ben Davies van Swansea naar Tottenham, terwijl Gylfi Sigurdsson de omgekeerde weg bewandelde. Swansea beweert nu dat in deze deal, waar naar verluidt zes miljoen euro mee is gemoeid, betaald is voor Davies en dat er voor Vorm geen geld is ontvangen. (FOX Sports)