FIFA zet secretaris-generaal Valcke op non-actief
FIFA zet secretaris-generaal Valcke op non-actief - © ANP

FIFA zet secretaris-generaal Valcke op non-actief

17 september 2015
Wereldvoetbalbond FIFA heeft secretaris-generaal Jérôme Valcke donderdag per direct geschorst. Bovendien is aan de ethische commissie van de FIFA gevraagd om onderzoek te doen naar een serie beschuldigingen aan zijn adres, maakte de voetbalbond donderdagavond bekend.

De Fransman verscheen onlangs negatief in het nieuws toen The New York Times publiceerde dat hij 10 miljoen euro smeergeld zou hebben betaald voor de toewijzing van het WK van 2010 aan Zuid-Afrika.

De voetbalbond heeft de algemeen secretaris tot dusver altijd gesteund in de smeergeldkwestie. Volgens de geplaagde bond werd het geldbedrag op verzoek van de Zuid-Afrikaanse regering ingehouden op het budget van de WK-organisatie voor het toernooi in 2010 om de ontwikkeling van het voetbal in het Caribisch gebied te ondersteunen.

Bij het onderzoek naar het corruptieschandaal bij de FIFA werd volgens onbevestigde berichten ook de computer van Valcke in beslag genomen. De Fransman heeft zijn betrokkenheid bij omkoping altijd ontkend. "Mij valt niets te verwijten en ik voel me absoluut niet schuldig", reageerde Valcke die zelfs zou overwegen om een gooi te doen naar het voorzitterschap van de FIFA. (ANP)

 

Pechvogel Shaw opnieuw onder het mes

17 september 2015
Pechvogel Shaw opnieuw onder het mes
Verdediger Luke Shaw van Manchester United ondergaat vrijdag in het ziekenhuis in Geldrop een tweede operatie nadat hij dinsdag in de wedstrijd...