Heracles-spelers juichen na de overwinning tegen FC Twente.
Heracles-spelers juichen na de overwinning tegen FC Twente. - © FOXSports.NL

Heracles aan vooravond van Eredivisie-mijlpaal

18 september 2015
Heracles Almelo speelt zaterdag zijn 500ste wedstrijd in de Eredivisie. De club komt sinds 2005/2006 weer op het hoogste niveau uit en is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde.

In het Polman Stadion neemt Heracles het zaterdag op tegen landskampioen PSV, de ploeg waar de Almeloërs in dertig eerdere ontmoetingen slechts één keer wist te winnen.

Heracles, de huidige nummer twee van de Eredivisie, is dit seizoen uitzonderlijk goed begonnen met twaalf punten uit vijf wedstrijden. Slechts één keer begon Heracles beter: in het seizoen 1964/1965 wonnen de Heracliden al hun eerste vijf wedstrijden. Uiteindelijk moest de club, toen nog simpelweg ‘Heracles’ geheten, genoegen nemen met de negende plaats van de ranglijst.

Hoewel Heracles zich de afgelopen jaren heeft ontpopt tot middenmoter in de Eredivisie, verloor de club bijna de helft van zijn wedstrijden: 239 keer ging de ploeg verliezend van het veld af, 145 keer werd er gewonnen en 115 keer werden de punten verdeeld.

Maar er lijkt een nieuw tijdperk aangebroken in Almelo. Een paar weken geleden werd het verbouwde Polman Stadion feestelijk geopend en  het eerste elftal presteert boven verwachting, met dank aan Oussama Tannane, die al vijf keer heeft gescoord.

Trainer John Stegeman nam een jaar geleden het stokje over van Jan de Jonge, die een zwakke competitiestart niet overleefde. Stegeman mag zich zich nu al scharen onder de beste trainers in de historie van de club. Slecht twee trainers wonnen meer Eredivisiewedstrijden met Heracles.

 Trainer:  Overwinningen:  Eredivisie-jaren:
 Peter Bosz  45  2005 - 2006 en 2010 - 2013
 Gertjan Verbeek  17  2009 - 2010
 John Stegeman  15  2014 - heden

(FOX Sports)

Moreno bezoekt Shaw in ziekenhuis

18 september 2015
Moreno bezoekt Shaw in ziekenhuis
Héctor Moreno heeft Luke Shaw een bezoekje gebracht in het Sint Anna Ziekenhuis in Geldrop. De Mexicaanse verdediger van PSV veroorzaakte afgelopen...