N.E.C. op weg naar alweer de derde zege van het seizoen
N.E.C. op weg naar alweer de derde zege van het seizoen - © Pro Shots

N.E.C. verrast teleurstellend Heerenveen

18 september 2015
N.E.C. heeft vrijdag een verrassende zege geboekt op sc Heerenveen. De gewezen subtopper uit Friesland werd met een 2-0 nederlaag huiswaarts gestuurd. Christian Santos zorgde voor beide treffers.

Heerenveen kreeg vorig weekend een fikse tegenvaller te verwerken, toen de derby tegen FC Groningen werd verloren. De zure nasmaak aan dat duel moest vrijdag worden weggespoeld. Op bezoek bij promovendus N.E.C. ging de ploeg van trainer Dwight Lodeweges op jacht naar eerherstel.

Het duel in Nijmegen draaide voor Heerenveen echter uit op een nieuwe teleurstelling. Na ruim een kwartier maakte Santos zijn eerste doelpunt van de wedstrijd. De Venezolaan kreeg de bal voor zijn voeten na slecht uitverdedigen van de bezoekers.

Lodeweges was niet te spreken over zijn ploeg en liet dat overduidelijk merken. De coach paste al na 37 minuten een dubbele wissel toe. Henk Veerman en Caner Cavlan moesten het veld ruimen.

Dat signaal leidde niet tot verbetering in de score. Sterker: zestien minuten voor tijd sloeg Santos nogmaals toe. De spits stond op de goede plaats nadat Navarone Foor de paal had geraakt.

Door deze winst klimt N.E.C. naar een keurige zevende plaats. Heerenveen is vooralsnog niet meer dan een grauwe middenmoter en bezet de elfde stek. (FOX Sports)