PEC Zwolle is momenteel niet te stuiten. De ploeg van trainer Ron Jans knokte zich zaterdag in het eigen IJsseldeltastadion langs ADO Den Haag. De bezoekers namen weliswaar voor rust de leiding, maar PEC toonde veerkracht en sloeg in de slotfase twee keer toe: 2-1.

Net als vorige week tegen Excelsior was Lars Veldwijk de gevierde man. De spits bezorgde PEC de beste competitiestart ooit, met veertien punten uit zes wedstrijden. De Zwollenaren zijn nu al negen competitieduels op rij ongeslagen.

Makkelijk ging het niet voor de ploeg van Jans, die stroef speelde. ADO Den Haag, dat na een sterke start in de competitie de laatste weken is teruggevallen, nam in de 35e minuut zeker niet onverdiend de leiding.

De bezoekers sloegen toe na balverlies van Sheraldo Becker op eigen helft. Roland Alberg, terug in de basis nadat hij vorige week tegen Heracles Almelo was gepasseerd door trainer Henk Fraser, legde de bal breed op Mike Havenaar. De Japanse spits haalde de bal op de rand van het strafschopgebied even onder zijn voet door en schoot met links beheerst raak: 0-1.

De bezoekers verzuimden aan het begin van de tweede helft verder afstand te nemen. Alberg raakte met een vrije trap de bovenkant van de lat, Havenaar kopte een voorzet van Ruben Schaken in handen van keeper Kevin Begois.

Eigenlijk uit het niets kwam PEC in de 69e minuut langszij. Verdediger Dirk Marcellis stoomde op en vond aan de rechterkant Becker. Terwijl iedereen rekende op een voorzet, schoot de aanvaller de bal over de mistastende doelman Martin Hansen in de verre hoek: 1-1.

De gelijkmaker gaf het ploeterende PEC Zwolle, dat tot die tijd amper kansen had gecreëerd, nieuwe energie. Met twee verse krachten in de ploeg ging de thuisclub op jacht naar meer.

De beloning kwam tien minuten voor tijd via Veldwijk, de spits die eigenlijk helemaal niet in de wedstrijd zat en op het punt stond te worden vervangen. De topschutter, vorige week tegen Excelsior in een uur tijd drie keer trefzeker, draaide weg bij Gianni Zuiverloon en schoot de 2-1 op het scorebord. Alweer zijn zesde treffer van het seizoen. (FOX Sports/ANP)