Willem II klopt FC Utrecht en pakt eerste driepunter
Willem II klopt FC Utrecht en pakt eerste driepunter - © FOXSports.NL

Willem II verslaat FC Utrecht en pakt eerste driepunter

19 september 2015
Willem II heeft eindelijk zijn eerste zege in de pocket. De Tilburgers klopten zaterdagavond FC Utrecht met 3-1. Door deze overwinning laten de Brabanders de gevarenzone achter zich en schuiven op naar de veertiende plaats.

Ajax-huurling Lucas Andersen kreeg van trainer Jurgen Streppel zijn eerste basisplaats bij Willem II. Dat dit een goede zet was van de coach, liet de Deen na ruim twintig minuten zien. De aanvallende middenvelder gaf vanaf de linkerkant een voorzet op Erik Falkenburg, die de score opende.

FC Utrecht moest aan een inhaalrace beginnen, maar vergaloppeerde zich vijf minuten voor rust. Topschutter Sébastien Haller kreeg een rode kaart wegens natrappen. Utrecht raakte niet van de leg en kwam aan het begin van de tweede helft zelfs op gelijke hoogte. Nacer Barazite sloeg toe namens de gasten.

Lang duurde het evenwicht niet. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam een voorzet van Frank van der Struijk terecht op het lichaam van Louis Nganioni, waardoor de bal in het doel belandde. Robbie Haemhouts deelde vervolgens de genadeklap uit aan FC Utrecht: 3-1. Ook bij deze treffer verzorgde Andersen de assist.

Dat Haemhouts tot de doelpuntenmakers behoorde, was eigenlijk geen verrassing. De middenvelder, die overigens niet bepaald bekend staat om zijn scoringsdrift, is de laatste jaren uitgegroeid tot een heuse plaaggeest voor FC Utrecht. De Belg scoorde al voor de vierde keer op rij tegen de Domstedelingen. (FOX Sports)