Roel Brouwers zag het opstappen van Lucien Favre niet aankomen. De trainer van Borussia Mönchengladbach trok zijn conclusies na de dramatische seizoenstart in de Bundesliga.

Na vijf speelronden staat het puntloze Gladbach onderaan. Voor Favre reden om na 4,5 jaar plaats te maken voor een ander. 'Dit komt voor mij nogal als een verrassing," zegt Brouwers tegen FOX Sports.

"Ik was hier nog niet van op de hoogte. Ik ben ook pas terug van een pr-activiteit van de club in Attractiepark Toverland en stop de kinderen net in bed. Ik sta eerlijk gezegd een beetje perplex."

Brouwers vervolgt: "De resultaten waren natuurlijk niet goed, maar ik had wel het idee dat er de laatste wedstrijden enige verbetering in ons spel zat. Ondanks de nederlagen tegen Sevilla en Köln. Dat Favre dan toch opstapt, vind ik jammer."

De Zwitser presteerde eerder uitstekend met Gladbach. "Sinds hij hier 4,5 jaar terug is gekomen is er veel veranderd. We stonden destijds onderaan en ontsnapten ternauwernood aan degradatie," zegt Brouwers.

"Vervolgens eindigden we in de seizoenen daarop als vierde, achtste, zesde en derde. Favre heeft hier echt uitstekend werk verricht. Ik had persoonlijk een goede band met hem. Het is treurig dat het zo moet aflopen." (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand