Henk Veerman voorkwam dinsdagavond een verlenging bij NAC Breda – sc Heerenveen. De invaller aan de kant van de Friezen zorgde in de slotfase met een fraaie lob voor de winnende treffer: 0-1.

Veerman profiteerde van goed voorbereidend werk van Sam Larsson, die Michael Dingsdag aftroefde. De verdediger van NAC reageerde zich vlak na het winnende doelpunt af met een wilde trap op Caner Cavlan. Hij kreeg een rode kaart voor die onbesuisde actie.

Heerenveen was wel toe aan een succesje. De Friese club wacht al vijf duels in de Eredivisie vergeefs op een zege, NAC, vorig seizoen nog actief op het hoogste niveau, is ook teleurstellend aan het nieuwe voetbaljaar begonnen. De formatie gaat op dit moment als nummer twaalf van de eerste divisie door het leven. Die status strookt allesbehalve met de ambitie om na één jaar weer terug te keren in de hoogste klasse van het betaalde voetbal.

Heerenveen slaagde er lang onvoldoende in het krachtsverschil tussen beide teams duidelijk te maken. NAC was feller dan de bezoekers uit Friesland en won daardoor de meeste duels.

Heerenveen stond regelmatig onder druk maar kreeg in de openingsfase van de tweede helft wel een grote kans op voorsprong te komen. Tarik Kada miste echter oog in oog met doelman Ten Rouwelaar. Even later verprutste Mats Seuntjens namens NAC een al even mooie mogelijkheid toen hij alleen voor doelman Erwin Mulder mocht uithalen.

De wedstrijd leek op weg naar een verlenging, totdat Larsson ploeggenoot Veerman succesvol lanceerde. (FOX Sports/ANP)

Sparta ontsnapt tegen OJC Rosmalen

22 september 2015
Sparta ontsnapt tegen OJC Rosmalen
Sparta Rotterdam is dinsdag in de tweede ronde van het KNVB Bekertoernooi met de schrik vrijgekomen. De ploeg van trainer Alex Pastoor had tegen...