Heurelho Gomes
Heurelho Gomes - © Pro Shots

Premier League in cijfers: Penaltykiller Gomes

5 oktober 2015
Sergio Agüero was niet af te stoppen, Arsenal maakte indruk tegen Manchester United en een oud-doelman van PSV had een belangrijke rol bij Watford. Een terugblik op een enerverend weekend in de Premier League, aan de hand van opvallende statistieken.

5 goals

Sergio Agüero was, zeker niet voor de eerste keer, de grote man bij Manchester City. Vooral dankzij zijn vijf doelpunten werd Newcastle United verslagen (6-1). De kleine Argentijn is de vijfde speler die vijf keer scoort in een wedstrijd in de Premier League. Andy Cole, Alan Shearer, Dimitar Berbatov en Jermain Defoe gingen hem voor.

29 procent

Watford-goalie Heurelho Gomes, in het verleden actief voor PSV, stopte tegen Bournemouth (1-1) een strafschop. Zeker geen unicum voor de Braziliaan. In de geschiedenis van de Premier League kregen 32 doelmannen meer dan twintig strafschoppen tegen. Gomes staat ook in dat lijstje en keerde 29 procent van de inzetten. Hij hoeft alleen David Seaman voor zich te dulden (32 procent). 

15 treffers

Duels van Crystal Palace worden in de tweede helft pas écht boeiend. Tijdens wedstrijden van de Londenaren vielen dit seizoen vijftien van de achttien doelpunten in de tweede helft. Ook zaterdag tegen West Bromwich Albion (2-0) was het pas na de pauze raak.   

3-0

Louis van Gaal denkt liever niet meer terug aan de wedstrijd tegen Arsenal. De manager van Manchester United zag zijn ploeg met 3-0 verliezen, de grootste nederlaag onder zijn leiding in de Premier League. Ook in april ging United overigens met 3-0 onderuit, bij Everton.

3 doelpunten

Ronald Koeman kon wél juichen. De manager klopte met Southampton landskampioen Chelsea (1-3). De Saints hadden daarmee een primeur te pakken. Nooit eerder incasseerde Chelsea onder leiding van José Mourinho minimaal drie doelpunten op Stamford Bridge in de Premier League. (FOX Sports/Opta)