Daryl Janmaat is de enige speler die zich maandag niet geheel fit meldde bij het Nederlands elftal. De rechtsback van Newcastle United kampt met lichte knieklachten, aldus bondscoach Danny Blind.

De keuzeheer gaf maandagavond in Katwijk een persconferentie waarin hij onder meer zijn selectiebeleid voor de EK-kwalificatieduels tegen Kazachstan en Tsjechië toelichtte. Blind bestreed de gedachte dat hij selecteert met ‘een Ajax-bril’ op. 

“Dat is onzin”, aldus Blind, die zelf dertien jaar bij Ajax speelde. “We willen de beste spelers selecteren. Of ze bij Ajax, PSV of Feyenoord spelen, interesseert mij niet.”

Robben
Arjen Robben maakte maandag weer zijn opwachting bij zijn club Bayern München. De aanvaller raakte begin september geblesseerd aan zijn lies. "Robben is geen seconde in beeld geweest", zegt Blind, die wel contact heeft gehad met zijn sterspeler. " Ik heb geïnformeerd naar zijn revalidatie. Niet met het oog op de aankomende interlands, want ik wist al dat hij dat niet zou gaan halen."

Van Persie 
Robin van Persie, bij afwezigheid van Robben aanvoerder van Oranje, is geen vaste keus bij zijn club Fenerbahçe. "Dat neem je wel mee", reageerde Blind.  "Veel spelers hebben niet gescoord en sommigen hebben zelfs helemaal niet gespeeld."

"Dit kan natuurlijk ook toeval zijn, je moet er niet al te veel conclusies aan verbinden. Feit is wel dat we heel veel blessures hebben en er spelers in het buitenland niet allemaal frequent spelen. Maar hopelijk focussen ze zich daarom nu juist op Oranje." (FOX Sports)