Vlaar gaat zijn herstel voortzetten bij AZ
Vlaar gaat zijn herstel voortzetten bij AZ - © Pro Shots

Vlaar vervolgt hersteltraject bij AZ

7 oktober 2015
Ron Vlaar gaat het hersteltraject van zijn knieblessure voortzetten bij AZ. De Alkmaarse club gaat daarmee in op het verzoek van de centrale verdediger.

De speler en club zullen binnenkort met elkaar om tafel gaan om een planning te maken, zo meldt AZ. "Ron heeft ons benaderd met het verzoek om bij AZ aan zijn herstel te mogen werken", vertelt directeur voetbalzaken Earnest Stewart.

"Als club hebben wij de filosofie dat wij dit soort verzoeken accepteren van spelers die iets voor AZ hebben betekend. Eerder trainden bijvoorbeeld ook Nick van der Velden, Simon Cziommer en Willie Overtoom mee. Momenteel bouwt Mounir El Hamdaoui bij ons aan zijn conditie." 

Vlaar diende eerder een verzoek in bij Feyenoord om in Rotterdam aan zijn herstel te mogen werken. Daar was echter geen plek voor de transfervrije verdediger.

De afgelopen drie seizoenen kwam Vlaar uit voor Aston Villa maar een aanbod om langer in Birmingham te blijven, sloeg hij af. Hij zit nu zonder club. De oud-Feyenoorder gelooft dat hij nog terug kan komen op zijn oude spelpeil en wil nog minimaal vijf jaar op het hoogste niveau spelen en ook zijn plek in het Nederlands elftal heroveren. (FOX Sports)