Sergio Agüero is voorlopig uitgeschakeld
Sergio Agüero is voorlopig uitgeschakeld - © Pro Shots

Hamstringblessure zet Agüero maand buitenspel

9 oktober 2015
Sergio Agüero staat naar verwachting een maand buitenspel. De Argentijn kampt met een fikse hamstringblessure, donderdag opgelopen tijdens de verloren WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador (0-2).

De topschutter van Manchester City begon al niet topfit aan het duel in Buenos Aires en viel na ruim twintig minuten spelen uit. Onderzoek wees uit dat Agüero een scheurtje heeft opgelopen in de hamstring van zijn linkerbeen.

"Ik heb zeker een maand nodig om hiervan te herstellen", zei de spits, die zaterdag in een tijdsbestek van twintig minuten nog vijf keer scoorde voor Manchester City.

Manager Manuel Pellegrini onthulde na de galavoorstelling tegen Newcastle United (6-1) dat de Argentijn in de rust behandeld was aan een lichte hamstringblessure. Agüero speelde toch door en maakte in het eerste kwartier na rust vier treffers. Daarna werd hij uit voorzorg gewisseld. In het shirt van Argentinië ging het donderdag toch weer mis.

Door de blessure mist de aanvaller onder meer de competitiewedstrijd op 25 oktober tegen Manchester United. (FOX Sports/ANP)

Oranje wil laatste strohalm pakken

10 oktober 2015
Oranje wil laatste strohalm pakken
Het Nederlands elftal moet zaterdag de kansen op deelname aan het EK levend houden tijdens een uitwedstrijd tegen Kazachstan. “We moeten winnen”,...

Gerelateerd