Prins Ali bin Al-Hussein
Prins Ali bin Al-Hussein - © Pro Shots

Prins Ali officieel kandidaat FIFA-verkiezing

15 oktober 2015
De Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein heeft zich donderdag officieel kandidaat gesteld voor het voorzitterschap van de FIFA.

De 39-jarige Jordaniër gaat een nieuwe poging doen te worden gekozen als opvolger van Sepp Blatter. Tijdens de laatste verkiezing bij de FIFA, op 29 mei, was prins Ali de enige uitdager van de Zwitser.

Na de eerste stemronde, die met 133-73 naar Blatter ging, besloot de Jordaniër zich terug te trekken. Blatter vierde de winst, maar besloot vier dagen later tot ieders verrassing zijn aftreden aan te kondigen.

De nieuwe verkiezing staat voor 26 februari op het programma. Vanwege de recente ontwikkelingen bij de FIFA, met schorsingen voor onder anderen Blatter en Michel Platini, denkt het hoofdbestuur erover de verkiezing uit te stellen. Platini heeft zich ook kandidaat gesteld, maar de Fransman is betrokken geraakt in een omkoopschandaal. (ANP)

Van Aken sluit aan bij Heerenveen

15 oktober 2015
Van Aken sluit aan bij Heerenveen
Joost van Aken heeft zich weer bij de selectie van Heerenveen gevoegd. De 21-jarige verdediger revalideerde de afgelopen periode in Zeist.

Gerelateerd