Michael van Praag.
Michael van Praag. - © Pro Shots

Van Praag: FIFA-presidentschap zie ik niet zitten

15 oktober 2015
KNVB-voorzitter Michael van Praag sluit een hernieuwde kandidatuur voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond FIFA uit. Ook wil hij zich voorlopig nog niet profileren als toekomstig UEFA-voorzitter.

"Het FIFA-presidentschap zie ik niet zitten. Dat ga ik niet doen. Wij vinden het bij de UEFA een verkeerd signaal om nu met een tweede kandidaat te komen. Daarmee geef je aan dat je Platini ook niet helemaal vertrouwt”, zegt Van Praag tegen de NOS.

Een rol als UEFA-voorzitter behoort wellicht nog wel tot de mogelijkheden. Volgens de BBC zien diverse lidstaten in de 68-jarige Amsterdammer een mogelijk alternatief voor de momenteel geschorste UEFA-preses Michel Platini.

“Ik doe lekker aan al dat gespeculeer niet mee. Dat doe ik uit principe niet'', aldus Van Praag na de spoedvergadering van de UEFA in Nyon. “Als, als, als, daar schiet je niks mee op. We gaan eerst kijken hoe deze zaak met Platini afloopt. Maar ik heb mijn naam wel gehoord bij enkele landen."

"De UEFA waardeert het werk van Platini", vervolgde Van Praag. "Wij steunen hem, omdat hij recht heeft op een eerlijk proces en snelle veroordeling, zover er sprake is van een veroordeling. Een veroordeling kan namelijk ook betekenen dat hij vrijgesproken wordt." (FOX Sports/ANP)

Raúl hangt schoenen aan de wilgen

15 oktober 2015
Raúl hangt schoenen aan de wilgen
De Spaanse voetballegende Raúl is nog maar enkele weken te bewonderen op de velden. De Spanjaard, uitkomend voor het Amerikaanse New York Cosmos,...