Van Marwijk alsnog met Saudi-Arabië naar Palestina
Van Marwijk alsnog met Saudi-Arabië naar Palestina - © FOXSports.NL

Van Marwijk alsnog met Saudi-Arabië naar Palestina

21 oktober 2015
Bondscoach Bert van Marwijk reist op 5 november met Saudi-Arabië alsnog naar Palestina voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen dat land. De FIFA besloot woensdag dat de wedstrijd gespeeld moet worden in Ramallah.

Het duel stond oorspronkelijk gepland op 13 oktober, maar toen weigerden de Arabieren af te reizen omdat ze Palestina via Israël zouden moeten bereiken. Saudi-Arabië erkent Israël niet en dat land stelt op zijn beurt het luchtruim niet open voor de Saudi's. Daarop wilde de FIFA het duel op neutraal terrein laten spelen, maar daar gingen de Palestijnen niet mee akkoord. De heenwedstrijd werd op 11 juni wel gewoon gespeeld.

Palestina heeft nu garantie gegeven dat het duel door kan gaan, terwijl de FIFA een veiligheidsman heeft ingezet om de wedstrijd in goede banen te leiden.

Van Marwijk en zijn manschappen liggen op koers om de volgende ronde te halen op weg naar Rusland 2018. Saudi-Arabië is momenteel koploper in poule A. De acht groepswinnaars en de beste vier nummers twee bereiken de volgende fase van de kwalificatieprocedure. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd