Bert van Marwijk
Bert van Marwijk - © Pro Shots

Van Marwijk wil niet naar Palestina

21 oktober 2015
Bondscoach Bert van Marwijk van Saudi-Arabië heeft geen trek in een voetbaltrip naar Palestina. De FIFA besloot woensdag dat de WK-kwalificatiewedstrijd op 5 november gespeeld moet worden in Ramallah. De oud-bondscoach van Oranje vindt het echter veel te gevaarlijk om naar Palestina te reizen.

"Ik ga daar niet heen, dat weet de bond ook", liet Van Marwijk woensdagavond op Sport 1 weten. "Ik kan me ook niet voorstellen dat we daar gaan voetballen. Er is een negatief reisadvies."

Het duel stond oorspronkelijk gepland op 13 oktober, maar toen weigerden de Arabieren af te reizen omdat ze Palestina via Israël zouden moeten bereiken. Saudi-Arabië erkent Israël niet en dat land stelt op zijn beurt het luchtruim niet open voor de Saudi's. Daarop wilde de FIFA het duel op neutraal terrein laten spelen, maar daar gingen de Palestijnen niet mee akkoord. De heenwedstrijd werd op 11 juni wel gewoon gespeeld.

Palestina heeft nu de garantie gegeven dat het duel door kan gaan, terwijl de FIFA een veiligheidsman heeft ingezet om de wedstrijd in goede banen te leiden. Van Marwijk zal zijn ploeg echter naar eigen zeggen niet begeleiden als de FIFA vasthoudt aan Ramallah als speellocatie. (ANP)

Gerelateerd