Asensio
Asensio - © Pro Shots

Blind polste Asensio voor Oranje

23 oktober 2015
Bondscoach Danny Blind heeft Marco Asensio Willemsen gebeld met de vraag of het Spaanse talent open staat voor een uitnodiging voor het Nederlands elftal. De negentienjarige middenvelder van Espanyol voelt daar echter niets voor. Dat liet Asensio weten in een gesprek met Blind.

"Hij was zeer vereerd dat we contact met hem zochten", vertelt de bondscoach aan het Algemeen Dagblad. "Hij zei: 'dank u wel meneer Blind, maar ik kies op dit moment voor Spanje. Ik voel mij Spaans'. We wisten al van de dubbele nationaliteit van Asensio en we hebben nu gekeken hoe hij tegenover Oranje stond."

Ook assistent-bondscoach Ruud van Nistelrooy probeerde hem over te halen, maar Asensio veranderde niet van mening.

Asensio is een zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder, die in 2011 overleed. De middenvelder is geboren op Mallorca en doorliep de nodige jeugdelftallen van Spanje. Het talent heeft bij Real Madrid een contract tot de zomer van 2021, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor Espanyol.

Eerder werd Blind verweten dat hij te weinig moeite zou hebben gedaan om Hakim Ziyech zo ver te krijgen dat de middenvelder van FC Twente definitief voor Oranje zou kiezen. De bondscoach belde wel met de speler, maar daarna besloot de spelverdeler voor Marokko uit te komen. (FOX Sports)