Wout Weghorst heeft met vijf treffers tot nu toe een belangrijk aandeel in het succes van Heracles Almelo. Vanavond gaat de spits tegen De Graafschap op jacht naar meer doelpunten. “Wout zit nog niet aan zijn plafond”, zegt Hans Kraay jr. tegen FOX Sports.

Kraay jr. zag Weghorst dit seizoen live aan het werk in de thuiswedstrijden tegen N.E.C. (3-0) en FC Twente (2-0), waarin hij wist te scoren. “Ik ben wel een beetje fan van Wout. Er zit een echte Hollandse kop op, iemand die normaal doet.”

“Wout lijkt mij geen jongen die met zo’n joekel van een koptelefoon de bus uitstapt om vervolgens alle handtekeningenjagers te negeren. Ik hoop zelfs stiekem dat hij helemaal niet zo’n ding heeft. Hij zit in mijn beleving gewoon te klaverjassen, achter in de bus.”

De voormalige verdediger van onder meer De Graafschap is onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van Weghorst. “Hij is duidelijk van waarde voor het team. Tegen PSV heb ik ‘m ontzettend veel vuile meters zien maken. Hij maakte zelfs slidings in zijn eigen zestien. Dat is Wout, hij kleunt er echt in.”

Vijftien goals

En dan te bedenken dat de aanvaller ook nog kan scoren, in principe zijn handelsmerk. “Wout kan dit seizoen zeker vijftien goals maken voor Heracles. En dan weet je, dan ben je weg. Hij zou heel goed passen bij clubs als AZ, PEC Zwolle en FC Utrecht, maar ik gun de Almelose fans een langer verblijf van hun spits.”

Kraay jr. ziet wel enige gelijkenissen met Luuk de Jong en Bas Dost. “Wout is een ruwe uitgave van die twee. Hij zit nog niet aan zijn plafond, maar we moeten ook niet verwachten dat hij honderd interlands gaat spelen of dat Juventus of FC Barcelona straks voor hem op de stoep staan. Maar een stap hoger, dat kan hij zeker aan!” (FOX Sports)